Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Björkö P-96

Följ

P-96

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Björkö
Fotboll
P-96
Tabell
Lag M V O F P
1 Lärje/Angereds IF 7 5 0 2 15
2 Sandarna BK 7 4 2 1 14
3 Björndammens BK 7 4 2 1 14
4 Älvängens IK 7 4 1 2 13
5 Hönö/Björkö 7 3 2 2 11
6 IK Kongahälla 7 2 1 4 7
7 Torslanda IK 7 1 1 5 4
8 Askims IK 7 0 1 6 1

Match

Hönö/Björkö

4 - 1
Björkövallen Gräs
5 september 2009
12:00

IK Kongahälla

Referat

Referat: Hönö/Björkö - IK Kongahälla

Hönö/Björkö - IK Kongahälla (4-1)
Målen gjordes av: 1-0 Emil Lindhult, 2-0 Carl-Victor Andreasson, 3-0 Carl-Victor Andreasson och 4-1 Carl-Victor Andreasson.

Hemmamatch på Björkövallen... Trodde vi ja,, Kung Bore hade strilat ner massor av regn och planen blev avstängd strax före match,, nu gällde det att hitta en spelbar plan, för Kongahälla var redan på färjan...!!! Vår ordförande Stefan Granstav ringde febrilt till våra grannöar för att hitta en bra plan,, även Carina fr Kalvsund var het på mobilen för att vi kanske skulle kunna få spela på öarnas San Siro.... Kalvsundsvallen...
Så blev det, snabbt dirigera om förvirrade Kungälvsbor som redan trodde att dom kommit till öarnas ände,,,, inringda småbåtar körde över sundet så det liknade nästan D-day,,, Kalvsundet var täckt av båtar som forslade spelare, publik, föräldrar o media som krampaktigt med vitnande knogar höll sig i relingarna... Kapten Bertil hade spypåsarna i god beredskap.
Även domaren var på villovägar i dimman,, han hade hamnat på Hönö av någon outgrundlig anledning, och nu krävdes ännu en Marshallhjälp för att få denne britt till rätt ö, furir Forseström var en stark kraft i denna operation, som sedan i mannaminne skulle komma att kallas: "Operation Bärga 3 Poäng"

Till matchen.....
IK Kongahälla hade knappa uddamålsförluster mot topplag med sig till match, och vi visste att det gällde att vara på tå från början..
Hönö/Björkö tog tidigt tag i taktpinnen, ägde mitten satabilt och vi får ett par tre chanser att ta ledningen innan Gustav får känna på bollen,, i min 8´kommer C-V fri, men målisen får ut ett ben, IK Kongahälla kommer fram lite farligt på sin vänsterkant några gånger, men inte värre än att Anton o Philip rensar bort..
I mitten på första trycker Hönö/Björkö på igen och Emil L gör en piruett m boll som bara han kan och trycker in 1-0 i min 20´.. Redan i min 22´lägger Johan en fin genompass som C-V förvaltar på bästa sätt och vi har 2-0..
Nu är det bara Hönö/Björkö som trycker på under en fin period och Erik driver upp bollen i IKK´s planhalva och lägger ett smörpass till C-V som vasst avslutar i mål, 3-0 och en kanonfin period på ca 7-8 minuter som kanske avgör matchen..

Vila, vatten o kolla på utsikten....(Öckerö..!!)
Andra halvlek visar Kongahälla att de på intet sätt har gett upp matchen, de börjar slå lite längre bollar i kombination med lite slalomkörninar av duktiga fintare som Kongahälla förfogar över, och Gustav får mer och mer göra skäl för lönen samtidigt som Hönö/Björkö börjar att bli lite loja,, detta gör att vår backlinje får mycket att göra och dom kämpar på i sedvanlig god stil,,, domaren tycker dock i min 38´att vi går lite väl bryskt fram och vi får en straff emot oss... Den sitter och vi har 3-1..
Nu gäller det att sätta högsta fart igen på alla spelare, Kongahälla hämtade upp 0-4 till 3-4 mot Lärje/Angered så det går inte att slappna av.. Hönö/Björkö lyssnar, nu kommer en fin period strax efter bakmålet där vi har mängder av hörnor och frisparkar mot Kongahälla,, i min 46´slår Linus en frispark från höger..(!!) och det blir en perfekt boll som C-V kastar sig fram och med pannan sätter 4-1 i nättaket...
Vi får ytterligare chanser att sätta femman, men 4-1 står sig och de tre poängen är i hamn...

Bra match var det och en fin plan va det också,, bara att gratulera alla lag som får möjlighet att spela på Sveriges vackraste plan (?)

Tack till IK Kongahälla för att Ni hängde på,, Tack också till Stefan Granstav, Carina J och Babbsan för kaffe o kaka, Arvids och Emil E´pappor som fraktade, H@sse som organiserade och alla andra som gjorde denna match till ett härligt minne......

Nu laddar vi för Lärje/Angered 9 sept.